De lin e de lan

Territori intel·ligent

Any 2006. A l’Aran, encara governa Convergència. A Catalunya, entoma la responsabilitat corresponent el primer Govern catalanista i progressista, després de l’era Pujol. Per primer cop, es posen les bases per planificar el territori per garantir els accessos, els espais de creixement, noves àrees d’activitat econòmica, etc.: allò que mai s’havia fet i que el territori necessitava per assegurar de forma equitativa el seu progrès social i econòmic. S’aprova sense escarafalls el Pla Territorial de l’Alt Pirineu i Aran, impulsat pel Departament de PTOP amb el consentiment del Conselh Generau, llavors de CDA, i els Ajuntaments de l’Aran, també els de CDA, competents com són (Ajuntaments i Generalitat) de la cosa de l’urbanisme.

Any 2009. A l’Aran, governa el primer Conselh Generau d’Unitat d’Aran – PSC amb el suport del PRAG. A Catalunya, tenim el govern d’Entesa amb el president Montilla al capdavant. En base al Pla territorial de 2006, aprovat amb l’acord dels governs locals de CDA, es treballa de forma participativa el Pla director urbanístic, és a dir, l’aplicació concreta a l’Aran del Pla territorial, que ja va fixar les directrius més importants que avui contempla el Pla director.

Però, ai las! L’oposició convergent al Conselh clama al cel. L’Ajuntament de Vielha e Mijaran (CDA i PP) invoca Déu Pare omnipotent, i el consistori de Naut Aran (CDA), pendent de resoldre sentències judicials adverses per la falta de planificació territorial, convoca els sants i les santes de nostres contrades. »Que en són de malèfics aquests sociates! ». Uns invoquen, altres convoquen. De tot fan escarafalls. En què quedem? Si no és bo ara, com podia ser bo al 2006? Com diria aquell, la gent no és tonta, i cal que l’administració li faciliti tota la informació, tota la transparència. La veritat del procés i el projecte. I d’això es tracta, quan hom tracta el Pla director urbanístic: d’articular el que la gent es mereix: un territori intel·ligent.

1 thought on “Territori intel·ligent”

  1. Ja veig que l'Entrepresa Celestial té molta feina amb els Aranesos. En aquesta temporada de crisi i d'atur, no poden queixar-se (els del cel, vull dir). D'acord, aquest comentari no té cap sentit ni cap d'interés, però em fa goig escriure'l. És ja qualcom: em fa feliç! 😀 Bon cap de setmana!

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s