De lin e de lan

Quin paperòt, es deth ‘non’!

Cada còp qu’enteni a Josep Piqué o a Carod-Rovira se me diboishe miei arridolet… Non me les creigui. Eth d’ERC prometec que non votarie çò de madeish qu’eth PP e, possat pes bases dera barretina, a acabat idolant a favor deth non damb aquera demagògia que le caracterize. Eth deth PP comencèc assistint as trobades tà elaborar un nau Estatut e, possat pera direccion dera bussaca, a acabat idolant coma don Alejo, damb aquera mala educacion que tan ben caracterize ara dreta espanhòla.

Sòrt que demanant eth vòt favorable auem ath cofòi de Mas, aqueth qu’en famós pacte damb Zapatero tanben se passèc pera barretina as maximes institucions de Catalonha. Causetes de Conveniéncia, e se non que l’ac diguen ath simpatic de Barrera cercant totes es fòtos possibles: ara era deth separatisme aranés, ara era dera contra der os… Mès, ¿quan actuarà coma eth president deth mèn país, quan es pagesi afectadi per os auràn ua linha d’ajudes deth Conselh?

Bèn, bèn… que non se me borre er arridolet! Escotarè bèth discurs de bèth conselhèr deth mèn Govèrn, tà enténer aumens tantes ès dubèrtes coma es qu’acabi d’amassar.

Fòto de El Mundo

1 thought on “Quin paperòt, es deth ‘non’!”

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s