De lin e de lan

Quin hart, eth nacionalisme!

¿Non vos agace era retorica nacionalista? Jo ja ne comenci a èster hart. Surtot ací, en Catalonha (escriui des de Barcelona), damb tot eth basart des seleccions… Ei domatge qu’en Aran tanben se volgue jogar a pensar damb era barretina metuda en cap. Non deishe veir mès enlà deth pròpri melic.

Aguesta religion, era deth nacionalisme, ei era unica que non a passat era pròva dera secularizacion. Totes ac an hèt, des des religions convencionaus enquiath fascisme e estalinisme.

Era fe ena unica nacion ei ua joata dera quau era politica se’n ressentís pro. Es causes importantes se decidissen entre esquèrra o dreta, entre era garantia der Estat de benèster o era inseguretat dera cobdícia individuau. Entre un Montilla e un Mas, per exemple.

2 thoughts on “Quin hart, eth nacionalisme!”

  1. Hi, i was looking over your blog and didn’tquite find what I was looking for. I’m looking fordifferent ways to earn money… I did find this though… a place where you can make some nice extra cash secret shopping. I made over $900 last month having fun!make extra money

  2. Si algun nacionalista veig en aquesta campanya electoral és precissament el senyor Montilla, va ser ell qui ens unes manifestacions purament « xenòfobes » va declarar que un candidat que no parli castellà en un debat no pot ser president de la Generalitat.

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s