De lin e de lan

Ua bona notícia

A mesura que se perfile eth Govèrn d’entesa, i a mès probabilitats qu’eth lidèr d’Unitat d’Aran, Paco Boya, devengue un còp mès eth representant d’Aran en nau Parlament de Catalonha. Era activitat parlamentària de Paco Boya ena cramba catalana ei fòra ben avalorada pes sòns companhs de grop. « A estat un des deputats mès pencaires », segontes hònts dera Federacion deth PSC des Comarques de Lhèida. M’expliquen qu’eth madeish pòrtaveu Miquel Iceta desire era sua lèu tornada ena legislatura qu’acabam d’encetar. « L’auem de besonh », semble qu’a vengut a díder.
Es aranesi tornaríem a auer votz pròpria representant es nòsti interèssi peth dessús d’inutils partidismes. Eth país ei petit e cadun de nosati ei ua pèça indispensabla entà progressar. Toti somam, s’atau ac volem.
Paco Boya ei un des nòsti actius mès remercables, un d’aqueri aranesi que des de baish a sabut hèr-se un lòc important en tot liderar un projècte politic sus era basa deth dialòg e ua manèra d’actuar tranquila ar estil deth president Zapatero. En aguest sens, podem díder qu’ei un politic non sonque de futur, senon deth futur, pr’amor qu’ei conscient des naues palpitacions qu’an de renauir era politica.
Atau ac demòstren era sua defensa des valors dera participacion e era transparéncia, era recerca de complicitats damb representants dera societat civil, era sua propòsta en hilat per un Aran referent dera cultura occitana, país de montanha mès urban e modèrn, e exemple d’ua naua manèra d’arténher eth benèster sociau e de consolidar un creishement racionau damb fòrt valor hijut.
Sens dubte qu’era sua tornada tath Parlament serà una bona notícia tà toti es aranesi.

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s