De lin e de lan

D’esbauçament en esbauçament

Bèth temps a qu’era politica deth Síndic ei clara: esbauçar. Despús deth dangerós esbauçament de part deth tunèu, que fotunosament non a provocat desgràcies personaus, Carlos Barrera a decidit esbauçar toti es pònts de dialòg damb eth govèrn catalan e der Estat. Tà parlar, tà negociar, ei imprescindible èster ben educat, reconéisher ar aute entà aquerir aquera autoritat que te permet obtier solucions. Mès non. A tres mesi des eleccions, ena sedença deth Govèrn d’Aran an optat per profitar es desgràcies entà perfilar eth sòn costat mens amable. Eth triomf deth barroerisme.
Abantes d’èster cap de Comunicacion de Barrera, er inefable Colomines proposèc ua interessanta conferéncia damb era descripcion següenta:
Títol: « L’evolució política del Síndic d’Aran: Carlos Barrera (1995-2004): De la dreta convergent al populisme radical ».
Seria l’explicació de com s’ha format el discurs polític actual del Síndic Barrera. La seva evolució ideològica, estratègica i tàctica dins Convergència Democràtica Aranesa i la CDC catalana. On està avui. Què significa el seu « populisme radical », que no té res a veure amb el PP, sinó que té molt a veure amb l’estil d’Esquerra Republicana. Com sorgeix aquest « populisme radical » enfront l’estratègia d’ofegament del Conselh per part del Govern Tripartit. El « perquè » de la reivindicació de l’Autonomia 18 dins de l’Estat Espanyol. L’estil de govern del Síndic. Malgrat el seu aïllament personal, analitzar la « crosta » política que l’envolta: assessors, subalterns i consentits. La guerra de guerrilla dins els convergents aranesos: els « ultras », els patriotes, el sector dels negocis i els xaqueteros. El buit polític per la radicalització. En fi: « l’univers Barrera » conceptualitzat per la ciència política.
(Diari civic, 24 de noveme de 2004)
Non vos a semblat interessant? Supòsi qu’eth nòste cap de Comunicacion favorit aurà recuelhut de prumèra man fòrça materiau d’ençà qu’ei en Govèrn. Demoram damb illusion era sua conferéncia.

1 thought on “D’esbauçament en esbauçament”

  1. Voldria comentar que; el que cansa molt es la vostra critica constant, i realment no puc dir que sigui constructiva (com a mi personalment m’agradaria), Unitat d’Aran xerra molt, molt, massa fins i tot, però no aporta solucions concretes. Respecte al tema del túnel en primer lloc hem de donar gràcies de que no hi ha hagut víctimes, en segon lloc esta claríssim que l’estat Espanyol i Generalitat han patinat força, i em sembla bé que se’ls critiqui i vosaltres també tindríeu que fer-ho, en lloc de dir que el síndic aprofita per fer electoralisme.No entendre mai perquè tot es barreja amb política, i perquè sempre esteu amb la mateixa cançó, feu crítiques constructives, doneu idees noves, feu una bona oposició , no sempre amb abstenció o en contra com es el que habitualment feu als ajuntaments.Aquesta es la meva opinió, i no donaré el nom, no per covardia sinó perquè a la Val, és una llàstima però s’etiqueta a la gent segons un partit polític, cosa realment absurda, i sembla que has de ser d’uns o dels altres??

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s