De lin e de lan

Es extrems que possen

Reaument, eth president Zapatero a agut ua legislatura plan dificila. En un extrem, a agut era pression des nacionalismes periferics, sustot eth catalan, damb era ajuda bric menspredabla d’un excompanh de partit, eth president Pasqual Maragall, de bracet damb era pinça ideologica dejà asfixianta en Catalonha que formen CiU e ERC. Cau avertir un còp mès qu’aguesti guanhen dia a dia eth combat des idèes gràcies en bona part ath còp de man des mejans publics de comunicacion (TV3 e Catalunya Ràdio), enquiath punt que çò que non sòne a independentisme en univèrs mediatic catalan semble frut d’un pensament fèble e feniant.

En aute extrem, era brutalitat deth PP, qu’a exercit era oposicion mès incivica, irresponsable e desproporcionada que se pogue rebrembar. Melhor dit, era dreta espanhòla non a exercit era oposicion, senon qu’a lançat ua ofensiva desestabilizadora pr’amor que jamès a acceptat era pèrta deth podèr per mejans electoraus, e encara mens en moments d’egemonia politica clara. Era defenestracion d’Alberto Ruiz-Gallardón certifique era deriva extremista que desmentís eth camin tara moderacion per motius electoraus. Eth PP represente aué ua dreta guerrilhèra, respectuosa en generau damb es principis centraus deth parlamentarisme, mès democraticament inescrupulosa e fòrça mau educada. Mentre non s’omològue damb eth centredreta europèu, eth PP non pòt auer cap responsabilitat ena governacion d’Espanha.

5 thoughts on “Es extrems que possen”

  1. Pinça ideologica asfixianta??Reuaments es ideologies son asfixiantes?? Es ideologies an d’existir, e en pòs ester en contra o non. Tanben podem pensar qu’ei asfixianta era ideologia deth PSOE de ZP. Eth tèrme asfixiant non demòstre aquest « talante » des esquerres. PArles tanben des mejans de comunicacion publics, vòs que parlem des mejans dera Val d’Aran:Cat. Radio: Sense comentaris, semble mes Unitat d’Aran radio.Segre: 100 milions des antigues pts que li passe eth govèrn dera Generalitat (vos dider que pòt èster objectiu).Aran Informacion: Pagat peth govern deth Sr. Iglesias (PSC)Hay que predicar con el ejemplo sino se pierde toda la credibilidad.

  2. Home una mica de crosta nacionalista ja n’hi ha a TV3 i Catalunya Radio. L’altre dia a TV3van fer un reportatge de quan Barcelona va ser desiganda seu olímpica i quan Samaranch va dir: « …a la ville de Barcelone, Espagne: » pero al reportatge només es va veure fins la paraula Barcelone i Espagne no va surtir…sembla una tonteria però imagínat. Encara queda molta crosta Convergenta per allà. Aviam si ho netegen ja, que fa fàstic!Aquests si que són asfixiants!!!!!!Com m’agrada Com Radio!

  3. Gent de Convergència a Catalunya Radio?? Igual que a la Val d’Aran, molta gent de convergencia, je,je,!!Els termes a veure si ho netegem que fa fàstic demostra que ets una mica intolerant. Si vols parlem de Cuatro, pagament de ZP al treball de PRISA durant l’11 M. Sembla que les noticies les doni en Pepe Blanco.

  4. Aqui antes de hablar nadie se mira el ombligo. Oposicion incivica??, irresponsable??, desproporcionada?? Parece que sea el diablo cuando hablas del P.P. Quizás ha sido muy diferente esta oposición de la realizada por el PSOE en legislaturas anteriores?? Tu eres muy joven y quizás no recuerdes la oposición en la primera legislatura del Sr Aznar. Ni unos son tan malos ni unos son tan buenos. Es el juego de la política así que cada uno juega sus cartes, y si para eso se debe comprar los medios de comunicación pues se hace. Todos sabemos que partidos manejan los medios, así que al que no le guste que cambie de emisora o de periodico. Cosa facil…

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s