De lin e de lan

Amassadi entà auançar

Unitat d’Aran – Partit Nacionalista Aranés ven de celebrar eth sòn 5au Congrès Nacionau damb un discurs solid e ben estructurat, atau coma tostemp l’a agut, e ua equipa que combine, en paraules deth reescuelhut president Arturo Calbetó, era « esséncia des valors istorics » damb era « saba naua » des que, segontes eth tanben reescuelhut secretari generau Francés Boya, contribusim a « garantir eth futur » deth partit mès plurau e transversau d’Aran.

Unitat d’Aran – PNA ei un partit d’arraïtz, ena societat que represente e ena istòria democratica recenta, qu’a sabut armonizar es valors dera cultura progressista damb era defensa des drets nacionaus d’Aran a compdar d’un projècte integrador. Coma a escrit bèth còp eth president, « Unitat d’Aran ei un partit de patz e dialòg ». De hèt, un des punts mès interessants deth sòn « corpus doctrinau »-se me permetetz era paraulòta- ei era defensa deth nau aranesisme entenut coma un « projècte modernizador que concep Aran coma realitat nacionau a compartir e derivada dera volentat des persones que la formen d’ençà de diuèrsi encastres sociaus e ideologics », en paraules deth document politic deth secretari generau. Ei a díder, er aranesisme coma invitacion, dubèrt e solidari, contra era concepcion barrada de nacion que sage de relegar era sua defensa a sonque un partit.

Pensi que justament per açò, pera defensa der aranesisme sociau e civic, UA-PNA a sabut somar e ampliar era sua basa popular enquiath punt de devier era prumèra fòrça nacionau e municipalista, en tot qu’ei eth partit que represente a mès aranesi. Aumens ei eth motiu que, ath delà des valors dera quèrra sociaudemocrata, m’a possat a compartir aguest projècte, que renauís eth sòn compromés damb era societat damb ua naua Comission Executiva formada pera vicepresidéncia (Angelina Cases), era secretaria d’Accion Municipau e Organizacion (Joan Riu), era secretaria d’Accion Politica (Maria Vergés), era secretaria d’Accion Sociau e Ciutadania (Noelia Costa), era secretaria de Formacion e Innovacion (Álex Sirat), e era secretaria de Comunicacion e Relacions Exteriors (qu’è assomit), jos eth lideratge deth president Calbetó e eth secretari generau Boya.

Es qu’arribam ara auem eth prètzhèt de dinamizar eth partit entà apropar-le ara ciutadania e tanben as joeni, que semblen es mès desencatadi damb era politica. Digui « semblen » pr’amor qu’eth sòn compromés public ei plan viu per miei d’uns auti encastres e organizacions. Se tracte de tornar era illusion tara politica en tot hèr d’UA eth partit damb nèrvi e inquietuds que melhor les pòt representar enes valors deth progrès nacionau, sociau, ambientau e d’igualtat d’oportunitats.

1 thought on “Amassadi entà auançar”

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s