De lin e de lan

Ruda: auem un problèma

1. Ruda. Ei un des projèctes mès controvertits des darrèri tempsi, fòrça contestat d’ençà deth prumèr moment per problèmes tant de forma coma de contengut. Eth darrèr govèrn de Convergéncia ena Generalitat de Catalonha le dèc eth visteplatz e er Ajuntament l’acabèc balhant ua licéncia fin finau anullada peth Tribunau Superior de Justícia de Catalonha. Era senténcia, que non admitís recors, qualifique eth permís d’ « arbitrari » e es formules utilizades peth consistòri d’ « artificioses » e « rocambolesques ». Conclusion: ara auem un seriós problèma tant pera inseguretat creada coma peth besonh de preservar es parcatges e eth telesèra. Per responsabilitat, eth Govèrn deth Conselh Generau s’a prestat a aufrir era sua collaboracion entà endreçar tant de desordre (e desencèrt), conscient de que çò que mau comence, acabe piri. N’eth projècte globau d’urbanizacion, d’un impacte brutau entath territòri e es interèssi toristics, n’era sua tramitacion non s’an hèt coma calien.

2. Tuca. Comparat damb Ruda, eth problèma de Tuca semble menor (tot ei per hèr), mès tanpòc ací s’an hèt es deuers de forma corrècta, e eth procès de redubertura dera estacion demore sospenut ara per mor d’un projècte defectuós, en qué era prioritat d’auançar era implantacion d’infraestructures e equipaments abantes qu’era urbanizacion pura e dura a pè de pistes non ei reflectida damb pro claredat. Aquerissen còs es avertiments entà qu’en Tuca non pogue imperar era politica de Ruda. Se vos platz!

3. ‘Bona’ gestion. Eth triomfalisme politic pera « bona gestion » dera quau sòlen hèr gala es qu’an responsabilitats plan notables enes cassi nomentadi demore diluït ena mar dera realitat testuda, e subergés, mès que jamès, eth besonh urgent d’aplicar ua politica intelligent d’ordenacion deth territòri e er urbanisme, propèra ath ciutadan e ath servici des sòns besonhs reaus (de mobilitat, de socializacion, d’accès as servicis, eca.). Mès cau que triomfe prumèr ua cèrta etica dera umilitat e deth respècte as normes vigentes.

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s