De lin e de lan

Corsa romantica

Era corsa e caminada des 15 pòbles a arribat ara tretzau edicion damb era madeisha vitalitat e esperit ludic, culturau e esportiu que l’a vist nèisher. Ei d’admirar sustot era capacitat d’organizacion des associacions Hècate – Gigant Mandronius e es Volentaris dera Val d’Aran damb eth supòrt des Pompièrs d’Aran entà que tot sigue a punt, en avitualhament, en intendéncia e equipaments, en atencion e equips de ròba, bosses, complements de caminaire curiós e valent corredor. Shauten plan era viuença entre caminaires e eth prètzhèt de tot un collectiu de persones que s’amasse desinteressadament entà hè possibla ua corsa qu’ei tot un gòi entara salut fisica e espirituau, en redescurbiment des nòsti pòbles mès arraïtzadi e es camins e es endrets mès propèrs, de viatges mès aluenhadi, qu’encamarden ua auta guardada dera val que mos acuelh. Reviuença deth romanticisme culturau mès vitau e noble.

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s