De lin e de lan

Fer carreteres i passar-se de frenada


1. Bones notícies ens arriben de Barcelona respecte de la millora de les nostres infraestructures. En els propers mesos, la Generalitat preveu licitar la millora de la carretera de Salardú a Vaquèira per un import de 4,5 milions d’euros, segons va anunciar el conseller Joaquim Nadal en seu parlamentària. Després d’anys i panys de promeses mai consumades pels diferents governs convergents, sembla que ja podrem començar a posar fil a l’agulla per tal de condicionar un dels trams més estratègics des del punt de vista econòmic i turístic i més deteriorats de la C – 28 en els últims anys. Així mateix, el Govern català ha impulsat el Pla Nacional per a les Infraestructures, que preveu el condicionament de la C – 28 entre Vielha i Esterri d’Àneu en una primera fase, valorada en 20 milions d’euros.

També a Barcelona va tenir lloc, fa unes setmanes, una reunió de treball entre el sindic Francés Boya i el delegat del Govern central a Catalunya, Joan Rangel, per fer avançar una altra de les millores més urgents: la del tram de la N – 230 entre el túnel i Vielha. Doncs el projecte es troba en fase de redacció i es preveu la seva execució a partir de l’any que ve, després d’anys i panys de promeses mai consumades pels governs del PP. Per això, les reclamacions obsesives (sospitosament obsesives) d’alguns dels nostres polítics locals sobre les infraestructures citades posen en evidència llur credibilitat, atesos el seu bagatge polític i els seus pactes actuals.

2. « El senyor Colomines s’ha passat de frenada ». No ho dic jo, ho diu el cap de l’oposició catalana, el senyor Artur Mas, en declaracions a TV3, respecte del paperot desenvolupat pel director de la Fundació de Convergència Democràtica de Catalunya, Agustí Colomines Companys (de què em sona?), en amenaçar de « tirar de la manta » (i com em sona aquesta actitud!), en un acte desesperat per justificar l’injustificable: de com els diners públics de la cultura (Orfeó català) es van destinar a finançar la seva fundació política, que en aquells moments es dedicava a impulsar actes de promoció personal i de precampanya electoral del candidat de CiU a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias. « Passar-se de frenada ». Mai hauríem pogut definir millor l’actitud d’aquells que pensen la política com una forma d’embrutar-ho tot per salvar-se de la pròpia crema. A casa nostra, és política de taverna, en què públicament es diu una cosa i al bar la seva contrària, normalment passant-se de frenada. El debat sobre el Pla director urbanístic ens podria il·lustrar de forma extraordinària.

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s