De lin e de lan

Convergència i la Llei d’Aran

El problema de la iniciativa legislativa comarcal que planteja l’oposició al Conselh, a més d’unilateral i imprudent, és que pateix un dèficit de credibilitat política. Convergència, que ara mostra tanta pressa per engegar un procés amb un resultat incert, és el partit que va bloquejar la Llei d’Aran vigent durant deu anys. Deu anys! Aquest període és el comprés entre el 1979, any en què s’aprova l’Estatut, i el 1990, any en què finalment l’Aran obté la Llei que li va permetre reinstaurar les seves institucions d’autogovern.

Per cert, mentrestant, tampoc no va dubtar a incloure l’Aran al mapa comarcal com una comarca més de Catalunya. Va ser el 1987, i de llavors ençà els diferents Governs catalans ho han tingut més fàcil per intentar adscriure l’Aran en una vegueria.

Queda clar que resulta del tot contradictori que la Convergència aranesa clami al cel per un retard d’uns mesos, en un context de consolidació plena del nostre autogovern. L’important d’aquesta nova etapa és garantir els recursos suficients per tal de desplegar aquest autogovern al servei del benestar de les persones. Per aquest motiu, és imprescindible la concertació amb la Generalitat, seguint el fil de la història del poble aranès, que sempre ha tingut en el pacte polític el principal aval per a les seves legítimes aspiracions.

Advertisements

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

w

Connecting to %s