De lin e de lan

Comunicat d’Unitat d’Aran

UA “OBRE UN PARÈNTESI » AMB EL PSC PER RESOLDRE AL PARLAMENT L’ENCAIX D’ARAN

L’assemblea extraordinària de militants d’Unitat d’Aran – PNA ha decidit avui “obrir un parèntesi” amb el PSC, amb qui manté un protocol de col·laboració des de l’any 1991, per tal de millorar l’articulat del projecte de llei d’organització veguerial, tot garantint l’exclusió d’Aran de la vegueria d’Alt Pirineu o de qualsevol altra divisió territorial que no sigui la pròpia, d’acord amb la legislació estatal vigent en matèria de cooperació local i règim electoral. Així ho ha manifestat el president Arturo Calbetó, després de l’assemblea que ha tingut lloc avui a la seu d’UA, a Vielha.

“UA demana al PSC que doni suport a Aran i UA en les seves legítimes reivindicacions, evitant que Aran quedi adscrita a qualsevol altre territori que no sigui Aran”, segons la declaració política que han aprovat els militants de forma unànime. En aquesta situació, “UA esperarà el tràmit parlamentari de la llei de vegueries abans de prendre cap decisió política respecte del futur de les aliances”.

L’assemblea ha refermat el compromís d’UA per tal d’aprofundir l’autogovern aranès en el marc de la seva singularitat com a entitat territorial singular dins de Catalunya, així com estableix l’Estatut d’Autonomia de 2006, i considera que l’actual redactat és per a Aran “totalment insuficient”. UA vol que el règim específic d’Aran es respecti de forma clara a la nova llei veguerial.

Amb aquest vot de confiança, UA espera que el Parlament tingui en compte el Conselh Generau per tal de millorar una llei que afecta directament el règim especial, blindar l’autogovern i, en definitiva, pactar l’encaix territorial d’Aran en l’organització territorial catalana.

Advertisements

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s