Comunicat d’Unitat d’Aran

FRANCÉS BOYA CONFIA A MODIFICAR LA LLEI DE VEGUERIES EN EL TRÀMIT PARLAMENTARI

El diputat aranès insta CiU a aclarir la seva postura amb Aran i l’acusa d’oportunista i poc creïble  

El síndic d’Aran i diputat del grup Socialistes – CpC al Parlament, Francés Boya, ha manifestat avui que confia a modificar la llei de vegueries en el tràmit parlamentari per tal de garantir la singularitat territorial d’Aran i el seu autogovern en la nova organització territorial.

Boya, que s’ha abstingut en la votació per admetre a tràmit el projecte de llei, ha assegurat que “cal obrir la porta a la negociació parlamentària per millorar el redactat que afecta Aran”, i ha precisat que “la Vall no s’oposa al dret de Catalunya a organitzar el territori, sinó que espera resoldre el seu encaix a través del pacte i l’entesa”.

El diputat aranès ha afirmat que la postura de CiU i el PP, que han presentat una esmena a la totalitat, “és poc creïble i clarament oportunista, perquè avui encara no sabem què defensen aquests partits respecte Aran a la nova llei”. En aquest sentit, els ha instat a aclarir el seu posicionament.

Tanmateix, Boya ha reconegut, en referència a CiU, que “no ens podem fiar d’un partit que va incloure Aran al mapa comarcal com una comarca més de Catalunya i va bloquejar la primera llei de règim especial durant deu anys”.

Autor : Amador

Jornalista montanhaire, deputat en Congrès e vicesindic prumèr e conselhèr de Governacion, Innovacion, Economia e Torisme deth Conselh Generau.

Deishar un comentari