De lin e de lan

Comunicat d’Unitat d’Aran

UA LAMENTA L’ACTITUD « UNILATERAL I POC CONSTRUCTIVA » DE CIU AMB LA LLEI D’ARAN

Boya convida els nacionalistes a sumar-se al consens sobre la Llei de l’aranès 

El secretari general d’Unitat d’Aran i síndic d’Aran, Francés Boya, ha lamentat avui l’actitud “unilateral i poc constructiva” de CiU amb la Llei d’Aran, i ha qualificat els últims posicionaments dels nacionalistes respecte de la reforma de la llei de règim especial de “tacticistes i avantatgistes”.

Francés Boya, que ha recordat que CiU “va bloquejar l’actual Llei d’Aran durant deu anys”, ha precisat que la Junta de Portaveus del Parlament ja va decidir que la Llei es tramitaria per Ponència conjunta, tal com havia reclamat el Ple del Conselh Generau d’Aran.

Per això, “no entenem que CiU demani pel seu compte el nomenament de la ponència, sense el previ acord de la resta de grups”. Boya ha anunciat que la Comissió d’Afers Institucionals nomenarà, en la pròxima reunió, els ponents que han d’elaborar la nova Llei d’Aran, d’acord amb el compromisos adquirits per tots els grups.

D’altra banda, el síndic Boya s’ha referit al “moment històric que viu l’Aran amb l’elaboració d’una Llei específica per a l’aranès, l’occità d’Aran”. Aquesta norma ha generat la promulgació d’un manifest en defensa de la llengua, que ha estat signat per les escoles araneses i la majoria d’entitats i institucions relacionades amb la normalització de l’aranès.

En aquest sentit, el secretari general d’UA ha demanat a Convergència “que s’afegeixi al consens cívic i social davant l’oportunitat que significa aquesta llei per a la supervicència de l’aranès”.

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s