De lin e de lan

Finau de carrèra

Açò s’acabe, tu. Enquia ací auem arribat. È hèt eth darrèr examen dera carrèra e sonque mos manque entregar eth trebalh de periodisme literari (ua analisi comparativa der ací poetic en Hölderlin e Leopardi en relacion damb eth Dasein de Heidegger: einh?). Quate ans qu’an volat. Acamedicament, carrèra mediòcre aguesta de periodisme. Pòga causa, coma eth Govèrn d’Aran: lèu tà passar eth còp. Li manque reflexion, orison filosofic.

Sens dubte, ua des melhors assignatures qu’a estat era deth bar: quin aprenentatge eth dera tertúlia dera vida! Era politica, es libes e era literatura, es amors e es sèxes, es confidéncies e es arrirs mès sonori dera facultat. Ai, e ara qué? De moment, deman, en dia dera Hèsta d’Aran, pujaram tath país, e dimenge, votaram a favor deth nau Estatut. Votar ‘non’ ei autant de mediòcre: ei ua rabieta que mos deishe estordidi demorant un aute Zapatero improbable. ¿E non parlauem dera carrèra? Me desviï, me desviï…

1 thought on “Finau de carrèra”

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s