De lin e de lan

‘Resaca’ postreferèndum

Encara sò un shinhau estordidòt. Aran s’a significat pera baisha participacion e atau eth non a somat mès qu’era mieja, perqué, coma ditz Paco Boya en sòn blòg, era dreta non falhe tà votar. E Bausen e Arres, damb alcaldes convergents, an estat es uniques poblacions de tota Catalonha en qué a guanhat eth no.

Mès era pregunta que m’enrède, non dirè que non me deishe dromir perqué non ei vertat (sagi de jàder a plaser), ei totun ¿qu’an volut díder es que non an volut díder arren? S’aguestes votadères non sòlen lheuar passions en cap país democratic auançat, dilhèu vò díder qu’Aran gaudís d’ua democràcia lèu ara grèga, e eth Conselh ei ua sòrta d’agora a on se delibère publicament, damb transparéncia. E alavetz a partir d’ara cari es mies critiques peth foncionament dera maxima institucion…

Me semble que mos calerà hèr ua grana pensada. Solet non posqui. Pensi tà deman ena propòsta d’un aranesisme civic, a on regisque eth principi de ciutadania, qu’amasse sense exclusions e que propòse eth pacte damb Catalonha e Espanha e que pensi que de bèra manèra a consagrat eth madeish Estatut… Non sabi…

1 thought on “‘Resaca’ postreferèndum”

  1. Jop volaria saber se es que an votat non, en determinadi lòcs de per açi o per aqui, an comprés un solet sinhau de quauquarren. Semble, ei ua idia mia, semble que voten non per hèth de dider non, non ar estatut, senon a catalunya, ei ua opinion, non sabi, … digui, que non ac an comprés, comprenes????ErAnethou

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s