De lin e de lan

Ara Bossòst!

Lèu Bossòst serà ua hèsta. Era Hèsta Major, coma en quinsevolh vilatge, sòl èster er acte centrau der an, ath quau s’i dediquen toti es esfòrci e recorsi. Mès era Hèsta ei surtot acte d’amassada e retrobament tant damb es qui vedem cada dia coma damb es que demoren dehòra dera vila pendent tot er an. Es hèstes se signifiquen pera afirmacion ena celebracion deth « nosati » comunautari.
Era « comunautat » de Bossòst ei cada còp mès grana. Èm dejà 1.021 abitants (an 2005). Aguest creishement ei ua mòstra deth dinamisme demografic que, totun, contraste damb ua economia, uns servicis, ua infraestructura e ua vida publica locaus d’aletargament fòrça evident. Aumens ei ua impression personau.
Dilhèu ei ora, per tant, de celebrar Bossòst coma merite eth pòble: abordant era sua situacion seriosament, perqué mos sentem hilhs deth pòble e perqué i volem demorar a plaser, damb un cèrt benestar. Me semble que Bossòst a de besonh d’ua reflexion, d’un debat tranquil, deth quau poguen brotoar propòstes en positiu peth ben deth pòble, de tot eth pòble.
Sonque (!) manque ua cèrta participacion ciutadana… ¿Serà possible? Non sabi… De tota manèra, es qui auetz era paciéncia de liegér-me, tostemp podetz escríuer, seguit deth comentari deth dia, es vòstes consideracions que se publiquen sense cap tipe de filtre (podetz insultar-me e tot!) e se non voletz publicar era vòsta opinion vos rebrembi era adreça deth blòg: pensades@hotmail.com.

1 thought on “Ara Bossòst!”

  1. Flema, incuria, desidia, apatia, sosiego profundo y asmatico del alma, del espiritu, del corazón, del fetge, de l’estomac, todo esto es lo que mos porta. Estem tots els poblets igual de pachuchos. Renovar-se a morir!!! Anem yendo haciendo perque fa baixada que si alguien tuviera o tuviese que empujar, no hi ha ningú capaç. No cal perdre l’esperança que ja m’on sortirem, un dia o altre. p&b EraNethou

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s