De lin e de lan

CiU e er ‘Avui’

Semblarie qu’eth discors antipolitic de CiU, per etnicista e excloient, aurie de meritar era mès energica desaprovacion. Mès er Avui, cada dia mès convergent e sectari, campe tà un aute costat. Aguest diari ei un cas: deu èster er unic diari deth nòste entorn qu’ei miei public (era Generalitat participe en accionariat mejançant er Institut Català de Finances).

A mesura que s’apròpen es eleccions, un diari a tot eth dret a convertir-se en un esturment propagandistic d’un partit, ¿mès le pòt auer un diari finançat en part pera administracion publica? Era premsa a d’èster privada tà auer mès marge de libertat.

Es proclames deth partit der Avui, CiU, contra es drets des immigrants non son nauères, mès, en fin, hèn aumens eth madeish mau. Totun, son aguesti es qui despús van de cristians pera vida… Ai, Duran, Duran, ¿a on ei era tua misericòrdia?, ¿non as entenut a parlar dera maxima cristiana d’acuélher ar estrangèr?

D’aguesti beats n’i a fòrça en Aran. Ei mès, son es que se pensen qu’era Glèisa ei sua. Mès era Glèisa ei plurau e transversau, senhors, tant qu’enquia jo ne formi part, e non pòrti ne ralph lauren ne mocasins n’eth peu engominat tà darrèr ne tanpòc vòti ne a CiU ne ath PP… Eth de Natzarèt jamès ac harie…

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s