De lin e de lan

Despús de Maragall

Umanament ei comprensible, mès politicament ei un error. Atau podem resumir era actitud de Maragall de cap tath sòn partit despús d’auer-le retirat era confidança en favor deth prumèr secretari, José Montilla.

Sense Maragall eth catalanisme deth PSC ei inqüestionable, coma er aranesisme d’UA. Sonque des de posicionaments excludents e electoralistes se pòt afirmar tot cò de contrari. Unitat d’Aran a estat des dera instauracion dera democràcia eth referent der aranesisme politic e culturau. Ara, ath delà, a eth rèpte de liderar-ne eth civic, en un contèxte de ciutadania complèxa e plurau.

Dilhèu en Catalonha ei de besonh remòir es fondaments der imaginari politic qu’an virat ar entorn deth pujolisme e dera simbologia nacionalista, en sentit generau. Ua secodida serie sens dubte un pacte PSC-PPC peth quau arrés apòste. Mès ua gessuda mès realista e ajustada ath cambi que merite Catalonha passarie per un govèrn PSC-ICV damb eth supòrt parlamentari deth PPC de Piqué. ¿Per qué non?

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s