De lin e de lan

Politeia XXI

Cada retrobament damb eth país deven ua agradiua surpresa dauant era contínua transformacion deth paisatge uman. En contra dera percepcion demagogica de bèri uns, era possada dera immigracion oxigène un país istoricament isolat, mancat d’orisons e inquietuds.

Era vulnerabilitat que genère era immigracion ei compensada sobradament pera injeccion de cosmopolitisme en si dera societat. Un des problèmes ei era residualizacon creishenta der àmbit d’actuacion des institucions politiques, que, coma tostemp, van ath darrèr deth fenomèn.

Aran ja ei ena realitat mès cosmopolita. Sonque manque gestionar era diversitat de cap tar exercici deth pluralisme ena figura deth ciutadan, subjècte de drets e deuers. Ací ei a on eth petit país i pòt díder era sua: ena gestion dera vida en comun des de politiques de benestar pròplèus e eficaces.

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s