De lin e de lan

Nau cicle aranés

M’ac è passat fòrça ben ena Hèsta Major de Vielha: era bona companhia e era bona musica des orquèstres i a contribusit de manèra notabla.
Era estada en Aran pendent eth pònt m’a hèt veir ua causa innegabla: es inversions dera Generalitat en país son fòrça destacables en infraestructures e equipaments culturaus e esportius, causa que repercotís en benestar des ciutadans d’Aran. Eth Govèrn catalan ja s’encuedarà de publicita’c, sens dubte. Mès creigui que n’aurà motius.

Un exemple clar ei Canejan, eth mèn vilatge d’origen. Era pavimentacion e melhora des camins de Toran, era reforma deth campanau (maugrat qu’era competéncia ei deth Conselh), era reabilitacion des vielhes escòles tà sala de balh, etc. etc. sagen de palliar eth dèficit d’inversions que Canejan a patit en un procès de desbrembe deliberat tant pera Generalitat convergenta coma peth Govèrn deth senhor Barrera.
Reaument, çò qu’a de besonh eth país d’Aran a curt tèrme ei un cambi de govèrn, amic d’un govèrn progressista en Catalonha e daurit as procèssi participatius, mès atent as palpitacions dera societat civil. Un govèrn damb projècte e orison politic que dignifique es institucions deth país, reforçades peth reconeishement deth nau Estatut. Eth temps tà cambiar de cicle ei ara. Es autes propòstes de país o son literatura barata o sonque supòsen gris continuisme.
Damb umilitat franciscana ac digui, clar…

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s