De lin e de lan

Govèrn d’Entesa damb Montilla de president

Mès d’un s’aurà d’empassar es afirmacions que dauen per hèt que Mas serie president. Glops! Eth sistèma parlamentari ei atau. Qui se’n pòrte eth gat tar aigua ei qui ei capable de trobar aliats tà teishir complicitats e acòrds de govèrn. Era sobèrvia de Convergéncia l’amiarà un còp mès tara oposicion, sabent coma se sabie qu’arrés artenherie era majoria absoluta.

Eth nau Govèrn de progrès seguirà era òbra de politiques publiques de benestar ena melhor tradicion dera socialdemocràcia. Aran ne tornarà a gésser beneficiat (ac auem vist en equipaments educatius, culturaus, esportius; ena melhora d’infraestructures; en viuendes sociaus).

Sonque manque un darrèr pas decisiu tà assegurar-mos era aplicacion d’un projècte integrador que cerque eth benèster de toti: era constitucion d’un Executiu aranesista e de progrès auent coma Sindic a ua persona moderada, equanima e respectuosa damb es persones. Pensi que qui melhor encarne aguesta opcion ei Paco Boya, liderant eth projècte d’Unitat d’Aran. Eth sòn trebalh coma deputat en favor d’Aran e era sua predisposicion ath dialòg e ara recerca deth pacte l’avalen deuant es males manères de Barrera e es sòns cargues de confidança.

Paco Boya ei eth melhor Sindic que podem auer.

1 thought on “Govèrn d’Entesa damb Montilla de president”

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s