De lin e de lan

Eth nacionalisme catalan contra Aran

Cap aranés pòt alegrar-se de qu’Aran age demorat sense representacion en Parlament de Catalonha. Cap aranés, age votat çò qu’age votat. ¿Quin tipe d’aranesista se pòt satisfèr perqué eth país non pogue hèr a valer es sòns interèssi en sedença parlamentària? Sonque des de posicions sectàries e excludentes, favorables ath nacionalisme-separatisme catalan (contrari a Aran e as sues legitimes aspiracions), pòt alegrar-se dera abséncia d’ua veu aranesa en Catalonha.
Eth PSC a demostrat qu’ei er unic partit qu’apòste perqué Aran age representacion auent plaçat ath secretari generau d’UA en quatau lòc dera lista en Lhèida. Non a pogut gésser, coma tanpòc a pogut gésser era tresau dera candidatura deth PP, partit qu’atau tanben a demostrat ua grana sensibilitat de cap as interèssi nacionaus d’Aran. Non pòt díder çò de madeish Convergéncia, partit nacionalista catalan, qu’en un acte ignominiós a relegat en darrèr lòc ath màxim representant d’Aran. Aran ei un país, mès depen tà qui.

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s