De lin e de lan

J.R.C.

Des deth prumèr moment, J.R.C., qu’ocupe un cargue institucionau, a estat mercat pera polemica. Eth problèma non ei es sòns atacs personaus recurrents, es sues fòbies e paranòies infinites. Per eri madeishi demore desacreditat. Maugrat qu’agacen dejà, es sòns escrits encara me produsissen miei arridolet. Persute er òme en devier disciple d’ua barreja inquietanta entre David Madí e Federico Jiménez Losantos. En version aranesa, clar.
Eth problèma ei qu’en tot amagar-se darrèr deth sòn pòrtaveu, eth Síndic d’Aran, magnific senhor Carlos Barrera, a adoptat uns modaus d’un baish nivèu, impròpris deth maximom representant deth país. ¿Non ei capable eth Síndic d’enfrontar-se dirèctament e sense escudèrs damb eth lidèr dera oposicion, damb contundéncia se cau, mès damb educacion?

« Te demorauem, Paco » ei eth darrèr idòl de Barrera-J.R.C. Eth subconscient è jogar males passades. ¿Per qué alavetz eth cap de J.R.C. tardèc tant en arribar tath tunèu despús der esbauç? Barrera, amagat, semble que non mos ac contestarà, mès dilhèu J.R.C. mos ac sabrà explicar. Òc, tanben demoraruem ath Síndic, ara maxima autoritat institucionau deth país, coma ben rebrembe J.R.C. Companh J.R.C., abantes de reclamar leiautat damb es Institucions, prumèr la calerie auer damb es ciutadans.

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s