De lin e de lan

Modèl de desinformacion

Definitivament, eth Govèrn d’Aran a per cap de Comunicacion ar òme pitjor informat deth país. Çò qu’ei piri de J.R.C. ei que sus era ignorància bastís un relat fornit de mentides, especulacions e judicis de valor.
La Mañana publique ena seccion de politica e non pas ena d’Aran qu’UA propòse crear ua Agéncia Aranesa de Torisme e er espavilat Colomines concludís qu’era informacion proven deth Parlament o deth PSC e qu’ « eth o era » (sic) corresponsau en Aran (¿tanpòc sap a qui a de corresponau eth diari de Lhèida?) coneish era informacion quan lieg eth sòn pròpri diari (¿tanpòc ei conscient dera libertat deth diari de publicar es sòns contenguts a on volgue?). Mès quin atreviment! D’a on trè tota aguesta informacion?

Non ei eth prumèr còp qu’especule. Eth grop Aran XXI tanben a estat victima d’aguest modèl vertadèrament desinformador quan eth cap de Comunicacion afirmèc qu’en collectiu i a membres que son foncionaris dera administracion aranesa. Encara mon arrim dera cara de circomstància que mos demorèc.

Visti es precedents, ¿damb quina credibilitat vòs que se presente tota era informacion que gènere eth Conselh Generau? E encara mès, ¿sus aguesta basa se vò promòir ua premsa aranesa « potent »?

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s