De lin e de lan

Se cerque candidat

Non ei cap secrèt se didem que toti es partits sòlen auer dificultats entà elaborar ua lista electorau enes nòsti vilatges. Ac explique fòrça ben e de prumèra man eth secretari generau d’Unitat d’Aran e candidat a Síndic, Paco Boya, en sòn blòg.
Tanpòc ei cap secrèt se didem que non dèishe d’èster chocant qu’eth partit en govèrn municipau de Bossòst, Convergéncia Democratica Aranesa (CDA), age de cercar un shinhau ara desesperada ath sòn cap de lista qu’a de relevar ar actuau alcalde Felipe Delseny, qu’a renonciat a liderar era candidatura convergenta. ¿Guaire nòms an sonat dejà, guaire candidats cremadi? Enquia eth pròpri Carlos Barrera a agut de baishar deth limb dera maxima instucion entà tustar pòrta per pòrta ara recerca deth candidat perdut.
Ei vertat que pòt passar en totes es cases, mès ei fòrça surprenent qu’eth partit e er equip qu’ei en govèrn agen estat incapables de trobar a dètz dies deth termini de presentacion des candidatures municipaus ath successor de Delseny, era renóncia deth quau non a estat pas cap novetat entà mostrar-se desprevengut.
¿Manca de projècte, de renauiment d’idies, persones? ¿Pòga ambicion per Bossòst? ¿Consciéncia deth finau d’un cicle? E, ¿en dus mesi se pòt formar un alcaldable e bastir un projècte solvent? Que cadun extrèigue era sua conclusion e que fin finau CDA descurbisque era lum que l’a de trèir dera bromèra, encara que sigue tard, peth ben deth pluralisme e en profit dera expectacion pera carrèra entà arténher era alcaldia de Bossòst.
Advertisements

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s