De lin e de lan

Transversalitat

Unitat d’Aran presentarà eth programa de govèrn e es candidatures tath Conselh Generau d’Aran aguest pròplèu dissabte entàs 22.00 ores en Otèl Tuca de Betren, atau coma informe era wèb deth partit.

Eth dejà proclamat candidat tà Síndic d’Aran, Paco Boya, a anonciat qu’es candidatures formen un equip damb un clar lideratge sociau e un projècte integrador que comence damb un cambi tranquil. D’aquiu qu’era candidatura volgue èster transersau e representativa dera nòsta societat.

Era determinacion d’Unitat d’Aran non pòt èster pas ua auta. Quauquarrés, des dera politica, auie d’assomir es naui rèptes qu’a per deuant Aran (garantir era coesion sociau, un servici sanitari eficaç, ua economia diversificada, eca). Èm en un d’aqueri moments enes quaus eth concurs de toti, des de procedéncies sectoriaus e enquia ideologiques diuèrses, ei un imperatiu se volem progressar coma país. Damb eth grèuge (que pòt devier ua grana oportunitat) qu’Aran ei un país petit, a on toti auem quauquarren a díder.

Semble coerent, per tant, que deuant des naui rèptes, se volgue apuntalar equips renauidi que lidèren es nòstes Institucions e Ajuntaments, damb experiéncia mès damb naues idies, damb orizons politics pròpris mès damb capacitat d’includir e bastir consens.

Uns auti, totun, an optat pera via contrària, era deth « Santiago y cierra, España », en version locau. Deuant es naui tempsi e es naui rèptes, Convergéncia non a vist ua auta gessuda qu’era defensa nomantina deth sòn estatus laguens deth govèrn en tot adoptar, dangerosament, un discors que beu des hònts dera doctrina deth nacionalisme catalan mès excludent. Còste d’imaginar qu’un aranesista se dèishe encamardar pes cants de sirèna deth separatisme catalan. Mès ei atau e aué en Aran podem constatar que contra un projècte plurau, transversau e respectuós damb es persones, que toti es partits poderien encarnar damb accents disparions, se lhèue era paret dera menaça, er immobilisme e er isolament mès sectari.

Qu’eth cambi tranquil daurisque es pòrtes ara alendada deth dialòg, era sana discrepància e era volentat d’includir, tanben as qui aué lhèuen parets inutiles.

1 thought on “Transversalitat”

  1. Hoy me he sentido verdaderamente mal al leer el comentario del sr.colomines,referente a la candidatura de u.a. ,carne fresca y pasadita pero esto que es,creo que el dia 28 le podremos decir si la carne era de ternera o de cerdo.Y este señor dice que es anti que?????? no me lo puedo creer,lo que si creo que está en un puesto de trabajo que no lo merece.Se pueden transmitir los mensajes con más categoría no crees?.Creo que está faltando mucho el respeto a los araneses y a los que aquí habitamos.Quizás lo que este sr. necesita es un reciclaje de habilidades sociales para la comunicación.No es muy asertivo que digamos. Bueno creo que me estoy alargando un poco pero me quedan muchas ganas de decir todo lo que pienso de tal personaje.Gracias por tu tiempo y vamos a ganar..de eso estoy segurisima.

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s