De lin e de lan

Aranesisme util

Formalizades totes es candidatures entàs eleccions municipaus e deth Conselh Generau deth 27 de mai, pensi qu’Unitat d’Aran ei en condicions d’afrontar ua naua etapa ena quau lidère eth cambi en Conselh Generau d’Aran e en diuèrsi municipis coma Bossòst e Naut Aran, e consolide ath temps eth sòn projècte en Vielha, Les e Canejan.
Ei eth temps d’aportar ua vision renauida ara politica, des dera proximitat, des deth dialòg, en tot escotar e evitant eth nepotisme e er isolament mès sectari. Ja tòque cambiar de color politic en Govèrn d’Aran. Non pas perqué cau cambiar per cambiar, senon perqué quate ans mès damb eth madeish govèrn serien insostenibles entàs interèssi de país.

Sincèrament, non me shòrden es persones, senon ua activitat publica que va ara deriva, sense orizon politic ne projècte de país, que non priorize era politica sociau e se limite lèu exclusivament a mantíer coma sigue eth podèr en tot hèr us d’un lenguatge irrespectuós.

Mos cau projècte, aranesisme util aluenhat deth nacionalisme excludent, aranesisme util ath servici d’un urbanisme foncionau e respectuós damb eth miei e era nòsta identitat, ath servici d’ua sanitat eficaça, ath servici dera promocion culturau, ath servici d’uns servicis sociaus universaus damb melhors garanties ena sua prestacion, ath servici d’un transpòrt public mès estienut en territòri e en oraris, ath servici, en definitiva, deth benèster des aranesi. Un aranesisme util exercit des deth lideratge de país, damb determinacion, mès damb umilitat.

Èm un país, mès volem èster mès país: damb mès autogovèrn, damb melhor finançament e quotes mès nautes de progrès. Simplament. E totun…

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s