De lin e de lan

Era moiguda politica aranesa

1. Union Democratica Aranesa s’a integrat definitivament en PP aranés dera man de Calbetó, tot un precedent e un modèl a tíer en compde per part dera Unió de Duran, federada damb era Convergència Democràtica d’Artur Mas, cada dia mens centrada, mens cristiana e mès sobiranista. Calbetó jògue fòrt e era sua jogada pòt èster clarividenta entàs interèssi d’un sector deth país fòrça nombrós, coma s’a demostrat enes darrèri comicis electoraus.

2. Mentre UA auie barrat totes es sues listes e auie mès que pensat e debatut era sua propòsta alternativa de govèrn, CDA se trapaue damb serioses dificultats entà barrar es sues listes (sonque cau campar eth cas de Bossòst, a on eth diuendres mos cònste qu’es convergents encara non auien lista). Sense equips formadi damb temps ei impossible donc de saber ce qué propòse CDA, quin ei eth sòn modèl de país, coma pense afrontar es naui rèptes. Un domatge entath país perqué, coma s’a metut de manifèst en França, dues visions contraposades sus eth país poderien subergésser damb claretat e delimitadament.

3. UA, unic referent dera quèrra aranesista, a agut d’adoptar ua alternativa transversau que cerque era melhora dera governança deth país, des des sues bases socialdemòcrates pròpries deth centrequèrra, coma non podie èster d’ua auta manèra. Atau era dreta aranesa moderada, pòc entusiasta damb es excèssi populistes de CDA, pòt veir encarnades es sues aspiracions en opcions coma es que representen UA o eth PP de Calbetó. Tot un movement que convertís ara nòsta moiguda politica en remarcabla e autaplan d’apassionanta.

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s