De lin e de lan

Era (in)dependéncia de Kosovo

Sincèrament, non veigui clara era (in)dependéncia de Kosovo, pr’amor que, mès enlà de que m’estimi mès era liura apertiença a projèctes comuns interdependents, era sua a estat ua declaracion de dependéncia, coma remèrque aué quauque analista (Andrés Ortega en El País). Dependéncia d’Estats Units, tanplan que òc. Mès tanben dependéncia dera màfia, des corruptèles: dera dròga, dera prostitucion e des armes. Dependent d’un prumèr ministre coneishut coma Era Sèrp qu’a coma unic merit eth de parlar er anglés damb fluïdesa. Producte dera darrèra guèrra balcanica e dera criminalitat de Milosevic, Kosovo ei aué un enclau mafiós que non produsís arren e qu’a artenhut era sua (in)dependéncia sense er acòrd des parts.

Mentretant, era Union Europèa pague era dependéncia d’aguest estat insostenible, frut amarg d’un fracàs collectiu e vergonhós. Kosovo auie enquiàs ans vint ua majoria sèrbia qu’invertic Mussolini damb era Grana Albània. « ¿Qué hacemos cuando un territorio cambia de habitantes? ¿Construimos estados según el sueño neocon, a partir de las creencias? », se preguntaue Gregorio Morán en ¡Al fin, un Estado mafioso! (La Vanguardia, 12 de gèr). ¿Qué cau hèr alavetz damb es 120.000 serbiokosovars? ¿Cau que se separen ath còp de Kosovo entà seguir amassadi damb Sèrbia? Morán se mostraue contundent: « Ni es el derecho a decidir, ni la autodeterminación, ni la identidad albanesa, ni demás zarandajas que nos inventemos. La creación del estado de Kosovo es una decisión de Estados Unidos de América, que desde 1992 se propuso convertir Albania en su cabeza de puente hacia el sudeste de Europa ». Sincèrament, me còste compréner era nòsta satisfaccion.

6 thoughts on “Era (in)dependéncia de Kosovo”

  1. Dices « Sincèrament, me còste compréner era nòsta satisfaccion »Bueno, a mí se sacas de ese « nòsta », ya que no me alegro de nada de esto, los USA apoyando a la increíble mafia de Kosovo, y aquí aplaudiendo, somos un país de pandereta, corto de luces y sin futuro.

  2. Tot ei lord, tot ei mascarat, falç, ipòcrites,… trist, m’entristiqui, eth mon ei un tablero de parxis que uns se la rifen, i naltros, de mentres, mirem-nos el melic que è lo millor que tenim. Entretinguem-nos dspiojant-nos com els macacos, goril.les, ximpancés, monos en general familia tota. Apapues, vaishaulet’a! Saludos

  3. Em sembla que hauràs de matisar. És fàcil dir que tot ho han planejat els estats units i també dir que ja estava bé com estava i també que allà és possible fer estats plurinacionals, perquè no en saben. Mira, ni aquí no en sabem. A veure quan aprenem a construïr unes estructures polítiques que no es basin en les formes culturals.

  4. Uow, ostia tu açò és aranès? quina passada, me tractaràs de tonto, o d’incult però he al.lucinat mai havia llegit aranès, es bastant diferent d’es català (almanco d’es català de catalunya), joder i jo que me pensava que es menorquí era diferent perque a sa ciutat comtal no m’entenen. Quina passada, m’encanta!!Enhorabona per es blog

  5. Era situacion Occitana ei parièra ara de Kosovo. Pensi que caldrie respatlar a totes aquéres nacions sense estat, començant per lo que auém en çò nòste. Non crédes? Rebremba qu’Aran ei Occitana gojat!PD: Heròsa hésta Nacional!

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s