De lin e de lan

Natura e libertat

Solatjadi, soleiadi, per aguesta lum regalada que drevelhe eth sentiment joiós arraïtzat ena natura originau, tan vedibla ara ena sua fragilitat e ena faussa condicion quietista, tan viua e cambianta coma eth nòste estat d’umor o de mala idèa, exercim eth pensament coma ua eclosion qu’enlumène era existéncia des causes inconsistentes, talament desarraïtzades, abandonades, deishades, totun, dera man de Diu. Des causes e tanben des hemnes e òmes de tostemp. Aqueth ei eth sentiment, e era madeisha luta, coma era abisme insauvable que se daurís entre aguesta natura e era nòsta libertat anelanta, desirosa entà ua melhora qu’ara semble improbabla. Voleríem acompanhar eth solei ludent des darrèri dies der iuèrn damb aguest doç sentiment, armoniós damb ua societat autant abandonada, mès se sincòpe damb era viuença des auti, des amics e companhs, tan joeni e mielhor formadi, qu’abandonen era sua tèrra entà supervíuer en d’auti païsi, coma Reiaume Unit e Alemanha, coma bèth temps a, mentre, ath costat de casa, anoncien naui cessaments d’activitats economiques ar entorn d’ua indústria, mancada de seguretat juridica e des pagaments comprometudi pera administracion, en concrèt, d’ua planta de cogeneracion, a on se crie er esturion e d’eth en ges eth producte estela, de renòm internacionau, aguest caviar pirenènc que li da un tòc de distincion ath parçan aranés que l’acuelh, en madeish municipi a on era Generalitat barrèc ua residéncia de temps de léser. Chòquen aguestes politiques per part d’uns govèrns que se vanten de deféner eth trabalh coma era mielhor politica sociau. Natura politica e governamentau incongruenta damb era libertat prometuda.

(DIARI SEGRE, 22 de març de 2014)

Advertisements

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s