De lin e de lan

Pactes

Era nau Espanha que defeníem er aute dia a devengut plurau. De hèt, ja n’ère, de plurau, mès ara, aguesta pluralitat intrinsèca ara societat, compde damb eth sòn reflèx en nau Congrès qu’a de constitusir-se, mentre demore era investidura deth president, aué tanben ena incertesa que ja hè tres mesi ei plaçada en Catalonha. Era Catalonha plurau, tostemp capdauantèra, a contribusit a possar era Espanha plurau gessuda des eleccions de dimenge passat. Diden qu’ei temps de pactes, de dialòg e entenuda. Ei a díder, ei eth torn dera politica democratica, ena cerca d’espacis comuns que poguen favorir era recuperacion economica justa e der Estat de benèster, atau coma er acòrd territoriau e era regeneracion institucionau. Ei era ora des lidèrs generosi, des grani politics, en respècte des procediments democratics tara configuracion dera naua legislatura qu’aurie de vier, perque era propòsta de naues eleccions non serie ua gessuda, senon era mòstra dera incapacitat des nòsti representants entà arribar a acòrds, possibles en d’auti païsi, en un scenari que, dilhèu, en lòc d’esclari’c tot, ac poderie complidar encara mès, damb mès polarizacion e mens oportunitats entath dialòg e eth desbloqueg. Calerie profitar er esperit nadalenc d’aguesti dies entà hèr dera complexitat politica actuau ua escadença en favor des reformes pregones qu’a de besonh aguesta Espanha plurau, damb volentat de permanéncia e reconeishement des principaus fòrces amassades per uns objectius compartits, laguens d’ua Euròpa que volem mès federau e sociau, s’ei possible.

(DIARI SEGRE, 24-12-2015)

Advertisements

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s