De lin e de lan

Procès trencat

Enes darrères ores entà acabar eth periòde d’investidura deth president dera Generalitat abantes dera convocatòria automatica d’eleccions, eth nomentat procès catalan entara independéncia a entrat en un temps de desconnexion d’eth madeish, i age o non acòrd, dempús deth non dera CUP ath candidat Artur Mas, qu’a volut mantier-se en cargue, de forma imperturbabla, damb eth distanciament manifèst d’enquia ara eth sòn sòci d’ERC. Er espectacle pòt seguir. Era desconfidança ei notòria. Es madeishi que profitèren eth procès coma ua forma de reinvencion partidista, dempús deth pujolisme malaguanhat, son victimes dera sua estratègia, en un moviment que, prèviament, a deishat herides a fòrces coma eth PSC, Iniciativa, Union, ara era pròpia CDC e, en ensem, era societat catalana. En ua des ironies dera politica, a agut d’èster era CUP, fèrma partidària deth trencament, era que, damb eth sòn vòt contrari, a enmiralhat ath procès ena sua farsa, segontes a reconeishut un des sòns membres de forma clara e crudenta: “eth procès ei eth major frau dera politica catalana”, enes darrèri ans, perque “ne guanhèrem eth 27-S, n’era UE harà arren per nosati, ne i aurà cap referèndum pactat, n’era oligarquia catalana non trencarà eth jòc”. Dilhèu non ère tot ua farsa, perque fòrça gent i a confidat, mès per aguest motiu era irresponsabilitat politica a estat plan nauta. Auem perdut cinc ans, damb tres eleccions celebrades, camin d’ua quatau, entà un objectiu, eth der Estat pròpri quan s’ei incapable de governar era Catalonha autonomica, e damb un metòde, eth dera unilateralitat, tan inviables coma contraprodusents. Seram a temps de cambiar eth rumb?

(DIARI SEGRE, 8-1-2016)

Advertisements

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

w

Connecting to %s