De lin e de lan

Prediccions

Er anterior columna confirme era mia incapacitat entàs prediccions politiques, pr’amor que, ara fin, Catalonha compde damb un nau govèrn, sense besonh de repetir es eleccions qu’era màger part des opinadors dauen per convocades. Veiram, totun, era longada dera legislatura, limitada a 18 mesi, encara que de forma orientativa, segontes manifèsten ara es sòns protagonistes. Ei de saludar, en aguest sens, ua cèrta modulacion en rumb d’aguest executiu, conscient des sues limitacions tan legaus coma legitimes, en çò que tanh ara dimension deth supòrt popular entà ua eufemistica desconnexion fòrça impròba. En aguesti cambis, era aranesa Mireia Boya pren possession dera sua acta de deputada, pera CUP, en un Parlament que compde tanben damb er aranés Javier Rivas, per C’s, entre es sòn membres, coma mòstra patenta deth pluralisme intrinsèc ara societat dera Val. Entre un e un aute, existís ua gamma d’opcions politiques e ideologiques autant de sensibilizades damb era realitat singular d’Aran, que, per cèrt, pòrte un an damb ua naua lei de regim especiau pendenta de desvolopar enes sòns èishi fonamentaus. Sigue coma sigue, eth país se tròbe damb era oportunitat de hèr a valer era sua autonomia dubèrta ara cooperacion e eth bon vesinatge de besonh entara prosperitat de toti, en miei d’aguest nau orizon. Mentretant, un nau govèrn damb accent reformista e progressista poderie formar-se en Estat, maugrat que, aué òc, m’estimi mès d’abstier-me de quinsevolh auta prediccion, atenudi es antecedents descrits.

(DIARI SEGRE, 23-1-2016)

Advertisements

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s