De lin e de lan

Resilients

Ei ua paraula estonanta e tanplan de mòda, amassa damb d’autes autant d’utilizades en quauqui encastres politics, psicologics e economics, coma era der empoderament, revirada dirèctament der anglés. Era resiliéncia harie referéncia ara capacitat de reconstitucion dauant des succèssi susvengudi dera vida, pera quau causa tant se pòt aplicar as persones coma as territòris o institucions. Ven a compde aguesta introduccion pr’amor que l’auem tractat en ua jornada especifica sus era Catalonha resilienta, governança e smart city, organizada pera Associacion d’Enginhèrs Industriaus. Mès, Catalonha ei un territòri divèrs, e era sua resiliéncia ven determinada per aguesta varietat geografica, coma basa entà ua governança qu’a d’actuar en hilat, en un espaci dubèrt ath cambi e era transformacion. Era resiliéncia non pòt èster un tèrme politicament nèutre, pr’amor qu’ei restacat damb eth modèl de pòble o país que volem projectar democraticament, en cada moment. Dauant dera contunhada especializacion des airaus, son de besonh gestions mès integraus que se fonamenten en dialòg interdisciplinar e era cooperacion multisectoriau, justament perque toti non podem hèr de tot. Entà arténher un territòri o un vilatge intelligent, tèrme tanben aguest discotible,calen abantes institucions e persones intelligentes, formades, capaces, damb possibilitats reaus e efectives de formacion e realizacion, per miei d’un realisme idealizador des oportunitats ara man e des limits qu’impause era realitat entà mielhorar era conviuença damb era incertesa e daurir era pòrta a naues e fructifères possibilitats vitaus.

(DIARI SEGRE, 2-4-2016)

Advertisements

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

w

Connecting to %s