De lin e de lan

Tà dauant!

En aguesti dies de cambis è descuedat eth blòg. Son dies d’amassades, pensades, propòstes, decisions… Dies apassionadi qu’an de perméter era transicion de cap tà ua naua etapa ena governabilitat deth país.

Aran a votat cambi, naues formes de governar e d’exercir era politica. Ei vertat qu’es eleccions se sòlen pèrder, mès tanben ei vertat qu’en aguestes eleccions Unitat d’Aran a sabut bastir ua alternativa credibla, damb propòstes interessants, « naues idèes », e sustot fòrça ganes de trabalhar. Se me permetetz era expression, era candidatura d’UA sa’c a sabut « corrar ».

Tanben auem de reconéisher qu’es males arts der adversari an ajudat a refortilhar era victòria de Paco Boya. Gràcies, Colomines! En aguest sens podem díder qu’er adversari a perdut, encara mès quan ac daue tot per guanhat (« açò ei guanhat, aumens tath Conselh Generau », didie damb aquera prepoténcia que l’a caracterizat). Aué persute en insult en tot assegurar que non, qu’açò der insult non ei ua causa personau. Qué ei se non?

Ara mos cau campar tà dauant e « deishar qu’es mòrts entèrren as sòns mòrts », segontes era senténcia biblica. I a fòrça causes a melhorar, a recomençar de nau. Tot un rèpte, que saberam abordar se trabalham de valent. Eth país non demore.

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s