De lin e de lan

Espectacular baishada de pantalons

PACTE CDA-PP EN VIELHA

Quan aguesti dies enteni a parlar deth descrèdit dera politica, non pogui de deishar de campar tà Vielha, a on des deth prumèr moment, des deth dia des eleccions, CDA a hèt tot çò de possible entà esvitar era pèrta de mès podèr en tot aufrir desesperadament era alcaldia ar unic representant deth PP d’un consistòri de 13 membres.

Damb eth pacte barrat, CDA a pensat arténher un nau protagonisme ara que ja non governarà eth Conselh Generau ne municipis coma Bossòst (quina escrombada!) e manar tath lunfèrn ara fòrça mès votada en un acte de venjança.

Mès era baishada de pantalons a estat tan evidenta que dèishe ara CDA de Vielha sense principis ne conviccions n’encara mens dignitat. Er objectiu: tocar podèr, mès a quin prètz? Eth resultat dera operacion ei que CDA e PP seràn en govèrn enes pitjors condicions possibles e Unitat d’Aran serà ena oposicion enes melhors condicions possibles.

De ben segur que fòrça convergents non les deuen auer totes encara ara en tot auer de pagar era resurreccion de Pepito Calbetó. Non se pòt hèr politica coma s’es institucions siguessen un mercadilho, perqué despús era desafeccion pòt èster grana.

5 thoughts on “Espectacular baishada de pantalons”

  1. Usar la venganza con el más fuerte es locura, CON EL IGUAL ES PELIGROSO y con el inferior es vileza. Con el tiempo, y no será mucho, se darán cuenta ellos y nosotros (el pueblo), pero,han quemado el último cartucho que tenian y me parece que mal quemado. Peligro, peligro … y no por Pau Perdices, que dentro de todo no se merecia esto.

  2. Senhor Amador, m’auria agradat lieger eth supusat de que eth Senhor Pepito aguesse pactat tamb vostés (PSC). qUE AURIE ESCRIT?Me pot hèr un simulacre?a on aurien portat ath pòble eth dueto? se plejarien pes protagonismes deth predic dera hèsta de Vielha e de nadau!!! que ei a lo maxim que aspiren es coeficients des dus candidats. Gracies a diu auem a Pau Perdices e eth sòn equip, qui an un talan força reconfortable quan parlen de projectes.EI QUE LO UNIC QUE A HET JUANITO EI APRAIASE LO DE SON!!!!! Apraiase eth cap dera vila, e es sons terrenos. Perque urbanisticament vos aumoplitz era boca tamb irregularitats en naut aran, pero es que en Viella ei multiplicat per 3, e tamb interesi personaus.

  3. Se hi ha caucarres que pense,(e se pot que eth demostre)que JUANITO « lo unic que ha het ei apraiase lo son » ei que no coneix a JUANITO DES DE L’ATSANDRA o que ei un mauneishut, que auè en dia n’hi han molti, esobre tot en CDA.

  4. S’eth senhor Juanito Riu « s’auésse apraiat çò qu’ei son », es membres dera sua familia serien ben plaçadi e aurien toti pisi de proteccion oficiau, coma passèc en sòn moment damb es hilhs deth senhor Calbetò. E se esth Sr Riu « s’auésse apraiat çò qu’ei son » non auésse estat crobant era misèra que crobaue, se non tot çò que crobaran entre toti es que s’an metut laguens de ajuntament crobant, perque senhors, non mos equivoquem, ara non sonque n’iaurà un que crobarà, e se non vagen a demanar quini sòus s’an metut (se parlaue de 1.000.000 pts tath Baile, que supòsi que per vergonha ac abaisharan)…començant peth senhor alcalde e acabant peth senhor Perdices.

  5. VEIGUI QUE JA SABETZ LO QUE CRUBARA ETH SENHOR PEPITO… ME LO PÒT DIDER ALGU TAMB CERTESA????ME PÒT DÍDER ALGUN BENNASCUT DE PSC, QUE N’I A MOLTI, COM QUEDEN ES CÀRREGS EN CONSELH?? GUAIRES DE NAUI, E TAMB QUINI SOUS DE MÉS.O EI CERT QUE NON CRUBARAN ARREN ES CONSELHERS DE PSC???

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s