De lin e de lan

Provisòri

Aguesta sòrta de dusau transicion politica que viuem camine entà ues naues eleccions generaus dempús des celebrades en deseme, coma toti sabem. Es acòrds que non an estat possibles ara mudaràn ena unica gessuda demorada en inici der ostiu. S’era democràcia s’auesse de mesurar sonque peth grad d’eleccions, coma se sòl hèr veir, dilhèu de forma reduccionista, seríem dejà en ua fòrça auançada, per mor des soentejades cites entàs urnes qu’en pòc de temps venguem de protagonizar. Es moments de cambis son fòrça moigudi, e damb resultats tanben incèrts. Eth pluralisme reflectit en aguestes darrères veiram se reverbère en aguest espaci enquia ara inexplorat ena democràcia espanhòla. Un pluralisme, ath delà, fòrça dificil d’amassar enes tradicionaus divisòries de quèrra e dreta, aumens enquia ara, pr’amor dera igualacion des sòns blòcs, e en uns moments en qué, mès que polarizacions, se demanen amplis acòrds de renauiment, justament entà que siguen efectius e damb cèrta volentat de permanéncia, maugrat deth miratge dera estabilitat en tempsi trepidants e damb fèbles fonaments ideologics. De hèt, era ideologia balhe er orizon ermeneutic, de comprension, damb eth qu’un ciutadan o partit campe era societat, atau coma es politiques damb es quaus i vò incidir. Ideologica ei, clar, era propòsta de Constitucion catalana que, de forma susprenenta, recuelh era realitat aranesa d’ua manèra fòrça testimoniau, sense un pas d’auança respècte der actuau mandat estatutari, frut d’ua iniciativa e ua legislatura autant de precàries. En aguest moment, tot semble fòrça provisòri, subjècte de granes inquietuds, mès tanben de naues possibilitats encara per profitar tà projèctes collectius renauidi, majoritaris e referenciaus.

(DIARI SEGRE, 14-5-2016)

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s