Pensades

Temps d’advent (i justícia)

Ahir va ser Diumenge II d’Advent, temps propici per, malgrat l’adversitat, « treure’s el vestit de dol i d’aflicció », com diu Baruc, i « aplanar el camí » per a una nova època de confiança i compromís, com repeteix Lluc, recordant Isaïes. I de fer-ho, tot plegat, « carregats d’aquells fruits de justícia », en paraules de sant Pau als cristians de Filips.

La justícia és el mandat inexcusable per al poble d’Israel que recorre la història de la seva Aliança. La lectura de Baruc acaba convidant a l’esperança perquè « Déu guiarà Israel, ple d’alegria, a la llum de la seva glòria », amb la seva « justícia » i « misericòrdia », en l’escaient traducció castellana. Llavors sí, « el terreny escabrós serà una vall, i tothom veurà la salvació de Déu ».

Advertisements

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

w

Connecting to %s